2014. október 26., vasárnap

Panna cotta

Finom, vaníliás, remegős olasz tejpuding a panna cotta, amit friss gyümölccsel, csoki vagy gyümölcs szósszal tálalnak (mi mindkettőt kipróbáltuk Toszkánában, isteni volt). Nagyon egyszerű elkészíteni, szuper csajos estékhez, vagy könnyű nassolnivalónak:)

Hozzávalók:

300 ml zsíros tejszín (min. 30%-os)


200 ml tej (ha lehet ne 1,5%-os)

30 g kristálycukor

2 zacskó vaníliás cukor (ha nincs vanília rudunk, akkor a
Dr. Oetker Bourbon vaníliás cukrot használjunk)


1 vanília rúd kikapart magjai

2 db lapzselatin

Elkészítés:

A tejszínt a tejjel, tejszínnel, cukrokkal éppen felforraljuk. A kikapart vaníliarúd magjait is beledobjuk, illetve magát a vaníliát is (ezt mielőtt kiadagoljuk majd ki kell venni). 
A két zselatinlapot belerakjuk a meleg tejbe, és addig keverjük, amíg el nem olvad benne.
Négy pici befőttesüveget (ha nincs egyforma, az sem gond) vagy tálkát kiöblítünk és elosztjuk benne a "pudingot". Várjuk meg amíg kihűl, majd tegyük 5-6 órára a hűtőbe (legjobb, ha egész éjszakára). 

Mikor megdermedt barackkal, bogyós gyümikkel, csokiszósszal tálaljuk. Legszebben piros gyümölcsökkel mutat :) A képeken zsedres-málnás és fahéjas-barackos változatban van!
Tipp: célszerű dupla adagot készíteni, viszont mindenképp külön-külön készítsük el, különben nem fogja meg eléggé a zselatin lap:)





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése