2014. október 27., hétfő

Gyors kínai tészta

Nem vagyok róla meggyőződve, hogy van kínai család, ahol így készítik a tésztát, de nekem megfelelt ez a gyors adaptáció :)

Hozzávalók: (kb. 4 főre)

A csirkéhez:

500 g csirkemell kockázva

fél kávéskanál chili, gyömbér, kurkuma, curry
 (ízlés szerint fűszerezzük)


2 evőkanál édes chili szósz

4-6 evőkanál olívaolaj

A tésztához:

2 szál újhagyma karikákra vágva

1 piros kaliforniai paprika csíkokra vágva

2 szál répa csíkokra vágva

3-4 gomba vékonyan felszelve

100-150 g káposzta lereszelve

250 g chow mein tészta ( vagy spagetti)

2 kanál paradicsompüré

szójaszósz, olívaolaj

Elkészítés:

Először is kockázzuk fel a csirkemellet, majd egy tálban a fűszerekkel, chili szósszal és az olívaolajjal pácoljuk be, és tegyük félre (legjobb, ha pár órát tud így pihenni a hűtőben). 
Készítsük elő a zöldségeket: mindegyiket vágjuk fel és tegyük külön kupacba. 
Ezután egy wokba öntsünk egy kevés olajat és szójaszószt és kezdjük el hevíteni. Ha felmelegedett, dobjuk bele a csirkét, és pirítsuk le. Majd jöhet a répa, a káposzta, ezeket tovább kell pirítani,mint a többit. 
Amíg pirul, forraljunk vizet a tésztának. A chow mein nagyon praktikus, mert csak 2-4 percig kell főzni, de ha spagettit csinálunk, akkor kezdjük azzal a műveletet:)
Amíg fő a tészta, dobjuk rá a gombát, hagymát és paprikát is a csirkére. Közben pótoljuk a szójaszószt is, a paradicsompürét és locsolhatunk rá az édes chili szószból is. 
Amint kész a tészta, borítsuk a zöldségekre és pirítsuk át, hogy átjárják az ízek.
Rögtön együk meg, akkor a legjobb, később kis vízzel, szójaszósszal lehet pótolni a folyadékot, hogy ne legyen száraz. 









Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése