Nem vagyok róla meggyőződve, hogy van kínai család, ahol így készítik a tésztát, de nekem megfelelt ez a gyors adaptáció :)
Hozzávalók: (kb. 4 főre)
A csirkéhez:
500 g csirkemell kockázva
fél kávéskanál chili, gyömbér, kurkuma, curry
(ízlés szerint fűszerezzük)
2 evőkanál édes chili szósz
4-6 evőkanál olívaolaj
A tésztához:
2 szál újhagyma karikákra vágva
1 piros kaliforniai paprika csíkokra vágva
2 szál répa csíkokra vágva
3-4 gomba vékonyan felszelve
100-150 g káposzta lereszelve
250 g chow mein tészta ( vagy spagetti)
2 kanál paradicsompüré
szójaszósz, olívaolaj
Elkészítés:
Először is kockázzuk fel a csirkemellet, majd egy tálban a fűszerekkel, chili szósszal és az olívaolajjal pácoljuk be, és tegyük félre (legjobb, ha pár órát tud így pihenni a hűtőben).
Készítsük elő a zöldségeket: mindegyiket vágjuk fel és tegyük külön kupacba.
Ezután egy wokba öntsünk egy kevés olajat és szójaszószt és kezdjük el hevíteni. Ha felmelegedett, dobjuk bele a csirkét, és pirítsuk le. Majd jöhet a répa, a káposzta, ezeket tovább kell pirítani,mint a többit.
Amíg pirul, forraljunk vizet a tésztának. A chow mein nagyon praktikus, mert csak 2-4 percig kell főzni, de ha spagettit csinálunk, akkor kezdjük azzal a műveletet:)
Amíg fő a tészta, dobjuk rá a gombát, hagymát és paprikát is a csirkére. Közben pótoljuk a szójaszószt is, a paradicsompürét és locsolhatunk rá az édes chili szószból is.
Amint kész a tészta, borítsuk a zöldségekre és pirítsuk át, hogy átjárják az ízek.
Rögtön együk meg, akkor a legjobb, később kis vízzel, szójaszósszal lehet pótolni a folyadékot, hogy ne legyen száraz.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése