Hozzávalók: (4-6 főre)
250 g finomliszt
80 g cukor
4 tojás
400 ml tej
2 evőkanál vaj felolvasztva
2 zacskó vaníliás cukor
1 tk vanília aroma
1 citrom leve és reszelt héja
2-4 kanál olaj
Elkészítés:
Először is mindent mérjük ki, hogy csak össze kelljen borítanunk a hozzávalókat.
A cukrokat a tojássárgákkal habosra keverjük, majd fokozatosan adagoljuk hozzá a lisztet, és a tejet. Végül az olvasztott vajat a citrom reszelt héjával és levével. Ezután verjük kemény habbá a tojásfehérjéket, és óvatosan keverjük bele a tésztába. Egy nagy serpenyőben (legalább 26 centiset, mert még így is két adagban kell sütni) hevítsünk két kanál olajat, és a tészta felét borítsuk bele (1.kép), hagyjuk picit, hogy megsüljön az alja. Ezután egy fa lapáttal fordítsuk meg, és szaggassuk kicsi "morzsákra" (2.kép). Pár percig pirítsuk, majd porcukorral és barack vagy szilva lekvárral együk meg gyorsan.
1.kép |
2.kép |
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése