2014. október 29., szerda

Citromos császármorzsa

Habár ez nem a hagyományos grízes verzió, de bizton állíthatom, hogy megállja a helyét bármilyen tartalmas leves után, vagy csak magában egy kis lekvárral.

Hozzávalók: (4-6 főre)

250 g finomliszt

80 g cukor

4 tojás

400 ml tej

2 evőkanál vaj felolvasztva

2 zacskó vaníliás cukor


1 tk vanília aroma

1 citrom leve és reszelt héja

2-4 kanál olaj

Elkészítés:

Először is mindent mérjük ki, hogy csak össze kelljen borítanunk a hozzávalókat.
A cukrokat a tojássárgákkal habosra keverjük, majd fokozatosan adagoljuk hozzá a lisztet, és a  tejet. Végül az olvasztott vajat a citrom reszelt héjával és levével. Ezután verjük kemény habbá a tojásfehérjéket, és óvatosan keverjük bele a tésztába. Egy nagy serpenyőben (legalább 26 centiset, mert még így is két adagban kell sütni) hevítsünk két kanál olajat, és a tészta felét borítsuk bele (1.kép), hagyjuk picit, hogy megsüljön az alja. Ezután egy fa lapáttal fordítsuk meg, és szaggassuk kicsi "morzsákra" (2.kép). Pár percig pirítsuk, majd porcukorral és barack vagy szilva lekvárral együk meg gyorsan.


1.kép

2.kép



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése