2015. március 13., péntek

Újhagymás karfiolkrémleves

Sok gyerek és felnőtt nem szereti a karfiolt, nincs ez máshogy a húgom esetében sem, viszont állítom, hogy ezt a levest érdemes minden undorkodó delikvenssel megkóstoltatni! (Drága húgom is háromszor evett belőle, holott kb. 3 éves kora óta nem evett karfiolt...:) )

Hozzávalók:

egy nagyobb fej friss karfiol ( vagy kb. 700 g mirelit)

2 vastagabb szál újhagyma (vagy 4 vékony)

egy darabka parmezán (ahogy a paradicsomlevesnél is)

4 nagy ek tejföl + 2 ek rétesliszt

só, bors, zöldségleves kocka, olívaolaj


Elkészítés:

Karikázzuk fel az újhagymát, és egy kevés olajjal és sóval üvegesítsük. 
Ezalatt forraljunk vizet és szedjük rózsáira a karfiolt. Mossuk meg, és vágjuk nagyjából ugyanakkora rózsákra és borítsuk az újhagymára. Forgassuk össze, szórjuk meg borssal és sóval, hagyjuk pirulni kicsit. Ezután jöhet a víz, a zöldségleves kocka és a darabka parmezán. Hagyjuk megpuhulni a karfiolt, ha kész, vegyük ki belőle a sajtot, és botmixerrel pürésítsük (ha túl levesesnek érezzük, merjünk le belőle egy keveset, ha szükséges, később visszaadhatjuk a leveshez). Egy bögrébe keverjük össze a tejfölt a liszttel, adjunk hozzá egy merőkanál levest, majd töltsük vissza az egészet és forraljuk fel. Sózzuk, borsozzuk meg, a karfiol hihetetlen mennyiségű sót tud felvenni!
Végül reszelt sajttal és bagettel tálaljuk:)




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése