Hozzávalók:
egy nagyobb fej friss karfiol ( vagy kb. 700 g mirelit)

2 vastagabb szál újhagyma (vagy 4 vékony)
egy darabka parmezán (ahogy a paradicsomlevesnél is)
4 nagy ek tejföl + 2 ek rétesliszt
só, bors, zöldségleves kocka, olívaolaj
Elkészítés:
Karikázzuk fel az újhagymát, és egy kevés olajjal és sóval üvegesítsük.
Ezalatt forraljunk vizet és szedjük rózsáira a karfiolt. Mossuk meg, és vágjuk nagyjából ugyanakkora rózsákra és borítsuk az újhagymára. Forgassuk össze, szórjuk meg borssal és sóval, hagyjuk pirulni kicsit. Ezután jöhet a víz, a zöldségleves kocka és a darabka parmezán. Hagyjuk megpuhulni a karfiolt, ha kész, vegyük ki belőle a sajtot, és botmixerrel pürésítsük (ha túl levesesnek érezzük, merjünk le belőle egy keveset, ha szükséges, később visszaadhatjuk a leveshez). Egy bögrébe keverjük össze a tejfölt a liszttel, adjunk hozzá egy merőkanál levest, majd töltsük vissza az egészet és forraljuk fel. Sózzuk, borsozzuk meg, a karfiol hihetetlen mennyiségű sót tud felvenni!
Végül reszelt sajttal és bagettel tálaljuk:)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése