2015. március 24., kedd

Mustáros gombás csirke

Biztos említettem már, hogy Jamie Oliver az egyik kedvenc szakácsom. Az alaprecept tőle származik, érdemes kipróbálni szerintem, még ha szokatlan is a ragu-krumplipüré párosítás!

Hozzávalók: (4 főre)

A raguhoz:

500 g csirkemell


300 ml csirke/zöldség leves

1 szál újhagyma

6 nagyobb gomba

2 evőkanál finomliszt

2 evőkanál (angol) mustár



3 evőkanál tejföl

1 tk kakukkfű

1 tk szerecsendió

só, bors, olívaolaj, vaj

A körethez: 

500 g krumpli

tejföl, vaj, tej

só, bors, szerecsendió

450 g brokkoli

Habár hosszú a hozzávalók listája, egyáltalán nem bonyolult fogásról van szó.
Először vágjuk fel a csirkét kb. 1 centis csíkokra, adjuk hozzá a karikára vágott újhagymát, kevés olívaolajon és vajon pirítsuk le egy serpenyőben.Ezután adjuk hozzá a vékonyan felszeletelt gombát, forgassuk  össze és hagyjuk pirulni. 3 perc után szórjuk rá a lisztet, keverjük át, majd a mustárt, tejfölt és a csirke/zöldséglevest öntsük rá és keverjük meg. Hagyjuk rotyogni amíg a körettel nem készülünk el.
Köretnek én krumplipürét és brokkolit választottam. Egy lábosba tegyük fel a meghámozott, kisebb darabokra vágott krumplit, adjunk hozzá sót, és annyi forró vizet ami ellepi. Főzzük puhára, és ízlésünk szerint csináljunk belőle pürét. A brokkolit kis sós vízben főzzük körülbelül 12 percig, amíg a se nem puha se nem nyers állagot el nem éri. 
Végül tálaljuk:) 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése