Hozzávalók: (4 főre)
A raguhoz:
500 g csirkemell

300 ml csirke/zöldség leves
1 szál újhagyma
6 nagyobb gomba
2 evőkanál finomliszt
2 evőkanál (angol) mustár
3 evőkanál tejföl
1 tk kakukkfű
1 tk szerecsendió
só, bors, olívaolaj, vaj
A körethez:
500 g krumpli
tejföl, vaj, tej
só, bors, szerecsendió

Habár hosszú a hozzávalók listája, egyáltalán nem bonyolult fogásról van szó.
Először vágjuk fel a csirkét kb. 1 centis csíkokra, adjuk hozzá a karikára vágott újhagymát, kevés olívaolajon és vajon pirítsuk le egy serpenyőben.Ezután adjuk hozzá a vékonyan felszeletelt gombát, forgassuk össze és hagyjuk pirulni. 3 perc után szórjuk rá a lisztet, keverjük át, majd a mustárt, tejfölt és a csirke/zöldséglevest öntsük rá és keverjük meg. Hagyjuk rotyogni amíg a körettel nem készülünk el.
Köretnek én krumplipürét és brokkolit választottam. Egy lábosba tegyük fel a meghámozott, kisebb darabokra vágott krumplit, adjunk hozzá sót, és annyi forró vizet ami ellepi. Főzzük puhára, és ízlésünk szerint csináljunk belőle pürét. A brokkolit kis sós vízben főzzük körülbelül 12 percig, amíg a se nem puha se nem nyers állagot el nem éri.
Végül tálaljuk:)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése