2015. március 20., péntek

Pudingos barackleves

Azt hiszem ez a leves is pályázhat a "gyors életmentő" címre, csakúgy, mint a málnás párja.
Én imádom a barackot, frissel még jobb, de addig is konzervből is nagyon finom!

Hozzávalók: (6 főre)

2 hűtött konzerv őszibarack (ha lehet enyhén cukros lében)

1 tasak vaníliás pudingpor (nem a főzős!)
 
800 ml hideg tej

fahéj

1 tasak vaníliás cukor

fél citrom leve

Elkészítés:

Az egyik konzervből vegyük ki a barackokat, és tegyük egy
turmixba. 
A vaníliás cukorral, citromlével és (legalább) egy teáskanál fahéjat tegyünk bele, és turmixoljuk le, részben ez fogja adni a levesünk "levét". A másik konzerv barackjait vágjuk apróra, és tegyük félre. Egy lábosban a hideg tejjel keverjük ki a pudingport, majd adjuk hozzá a barack turmixot, és az apróra vágott gyümölcsöt. Egy viszonylag sűrű levest kell kapnunk, amit fél órára akkor is célszerű hűtőbe tenni, ha hideg tejjel és hideg barackokkal dolgoztunk. 
Tejszínhabbal, vagy simán is érdemes kipróbálni! 








Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése