2014. november 18., kedd

Hagymakrémleves

Van egy kedvenc éttermem, ahol isteni hagymalevest szolgálnak fel, nagyon finom cipóban, sok reszelt sajttal, hagymával szóval az én ízlésemnek tökéletesen. Ez az élmény hajtott hétvégén is, hogy megpróbáljam reprodukálni az ízeket, hiszen oly messze van Gödöllő...

Hozzávalók:

6 fej nagy vöröshagyma

3 nagy gerezd fokhagyma

olívaolaj

kb. 1 liter víz

2 db zöldségleves kocka

só, bors, egy csipet kakukkfű

1 kis pohár tejföl


3 ek liszt

1 ek vaj

bagett

reszelt sajt

Elkészítés:

A hagymákat felkarikázzuk, kevés olajon némi sóval és a kakukkfűvel üvegesítjük. Borsozzuk, majd felöntjük annyi vízzel, amennyi levest szeretnénk körülbelül,  és hozzáadjuk a leveskockákat. Közepes lángon körülbelül 40 percen keresztül főzzük. Ha a hagymák már teljesen puhák, levesszük a tűzről, a tejföllel, liszttel behabarjuk, majd leturmixoljuk (én mindig habarás után turmixolok, hogy az esetleges csomókat is eltüntessem). Ezután tegyük vissza a tűzre, és hagyjuk rottyanni egyet. Ezalatt karikázzuk fel a bagettet, kenjük meg vajjal, szórjuk meg reszelt sajttal, és grillezzük meg a sütőben. Pár perc után zárjuk el a levest, és keverjük bele az egy evőkanál vajat. A sajtos pirítósokkal tálaljuk. 






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése