Ez a recept két picit elfeledett és megbarnult banán megmentésére született, az alapja a jól ismert "csodapiskótánk, csakúgy,mint a túrós málnásnál vagy a málnás tortácskánál.
Hozzávalók:
Piskótához:
1 natúr joghurt
2 liszt
2 tojás
1,5 cukor
0,5 olaj
1 zacskó vaníliás cukor
1 zacskó sütőpor
2 kisebb banán
100 g tejcsoki
2 tk holland kakaó
Krémhez: (opcionális)
1 natúr joghurt
1 zacskó vaníliás cukor
kb. 1 tk holland kakaó a szóráshoz
Elkészítés:
A joghurtos pohárral méregessük ki egy tálban a piskóta hozzávalóit, és keverjük össze. A banánt karikázzuk fel, és vágjuk apró darabokra (akár nagylukú reszelőn le is reszelhetjük). A csokit szintén daraboljuk fel vagy reszeljük le (lehet táblás, tej- vagy étcsoki, bonbon, bármi ami előbukkan a konyhaszekrényből). A csokit, kakaót és a banánt is keverjük bele a tésztába. Egy 26 cm-es kapcsos tortaformát, vagy egy kb. 20*25 cm-es tepsit béleljünk ki sütőpapírral és melegítsük elő a sütőt 180 fokra, légkeveréssel. Körülbelül 30-35 percig süssük, de feltétlen ellenőrizzük tűpróbával, hogy átsült e. Ha megsült, hagyjuk kihűlni kicsit, majd vágjuk fel. A joghurtot keverjük ki a vaníliás cukorral, majd kanalazzunk belőle egy keveset a piskótára és szórjuk meg kakaóval (vagy egyszerűen mártogassuk bele a sütit a joghurtba).
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése