2014. november 5., szerda

Csokis-banános pite

Ez a recept két picit elfeledett és megbarnult banán megmentésére született, az alapja a jól ismert "csodapiskótánk, csakúgy,mint a túrós málnásnál vagy a málnás tortácskánál.

Hozzávalók:

Piskótához:

1 natúr joghurt


2 liszt

2 tojás

1,5 cukor

0,5 olaj

1 zacskó vaníliás cukor

1 zacskó sütőpor



2 kisebb banán

100 g tejcsoki

2 tk holland kakaó

Krémhez: (opcionális)

1 natúr joghurt

1 zacskó vaníliás cukor

kb. 1 tk holland kakaó a szóráshoz

Elkészítés:

A joghurtos pohárral méregessük ki egy tálban a piskóta hozzávalóit, és keverjük össze. A banánt karikázzuk fel, és vágjuk apró darabokra (akár nagylukú reszelőn le is reszelhetjük). A csokit szintén daraboljuk fel vagy reszeljük le (lehet táblás, tej- vagy étcsoki, bonbon, bármi ami  előbukkan a konyhaszekrényből). A csokit, kakaót és a banánt is keverjük bele a tésztába. Egy 26 cm-es kapcsos tortaformát, vagy egy kb. 20*25 cm-es tepsit béleljünk ki sütőpapírral és melegítsük elő a sütőt 180 fokra, légkeveréssel. Körülbelül 30-35 percig süssük, de feltétlen ellenőrizzük tűpróbával, hogy átsült e. Ha megsült, hagyjuk kihűlni kicsit, majd vágjuk fel. A joghurtot keverjük ki a vaníliás cukorral, majd kanalazzunk belőle egy keveset a piskótára és szórjuk meg kakaóval (vagy egyszerűen mártogassuk bele a sütit a joghurtba). 



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése