2013. november 12., kedd

Tricolor spagetti

Tésztaimádatom újabb állomása ez a villám vacsora nagyjából 2 főre, tipikus serpenyőbe dobálós 20 perces falat Olaszország.

Hozzávalók:

100 g spagetti (kb fél zacskó)

egy gerezd fokhagyma

egy szál újhagyma

egy evőkanál sűrített paradicsom(a kis konzerves fajta, a maradék mehet a fagyasztóba)

15 db koktélparadicsom (a lényeg az lenne, hogy legyen közte sárga, piros, hosszúkás, rendes kerek, de ha csak sima piros koktélparadicsom van, az is tökéletes)

olívaolaj

só, bors, egy marék friss bazsalikom

4 evőkanál tésztafőző víz

parmezán a tálaláshoz

Elkészítés:

Rakjuk fel egy lábosban vizet a tésztának, ha felforrt némi olaj és só társaságában rakjuk fel a tésztát. Amíg megfő, vágjuk fel a paradicsomokat, kisebb nagyobb darabokra, és szeleteljük fel a fokhagymát illetve az újhagymát. A bazsalikomot is aprítsuk fel, habár majd csak a végén kell, de dolgozhatunk előre!
Ha a tészta megfőtt, szűrjük le, és tegyük félre. Ezután serpenyőben forrósítsunk fel körülbelül 3 evőkanál olívaolajat, futtassuk meg rajta a hagymákat. Ezután következhet a sűrített paradicsom és a bazsalikom. Jöhetnek a koktél paradicsomok, kevergessük át alaposan a szószt, és tegyünk hozzá 4 evőkanál tésztafőző vizet,ettől még krémesebb lesz. Borítsuk rá a főtt tésztát, keverjük össze, és tálaláskor szórjuk meg parmezánnal és vagy reszelt sajttal. Rögtön jó megenni, amikor frissek az ízek, a paradicsom még roppan, a parmezán már ráolvadt, és az egész valahogy naaaagyon jól esik :)


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése