Tésztaimádatom újabb állomása ez a villám vacsora nagyjából 2 főre, tipikus serpenyőbe dobálós 20 perces falat Olaszország.
Hozzávalók:
100 g spagetti (kb fél zacskó)
egy gerezd fokhagyma
egy szál újhagyma
egy evőkanál sűrített paradicsom(a kis konzerves fajta, a maradék mehet a fagyasztóba)
15 db koktélparadicsom (a lényeg az lenne, hogy legyen közte sárga, piros, hosszúkás, rendes kerek, de ha csak sima piros koktélparadicsom van, az is tökéletes)
olívaolaj
só, bors, egy marék friss bazsalikom
4 evőkanál tésztafőző víz
parmezán a tálaláshoz
Elkészítés:
Rakjuk fel egy lábosban vizet a tésztának, ha felforrt némi olaj és só társaságában rakjuk fel a tésztát. Amíg megfő, vágjuk fel a paradicsomokat, kisebb nagyobb darabokra, és szeleteljük fel a fokhagymát illetve az újhagymát. A bazsalikomot is aprítsuk fel, habár majd csak a végén kell, de dolgozhatunk előre!
Ha a tészta megfőtt, szűrjük le, és tegyük félre. Ezután serpenyőben forrósítsunk fel körülbelül 3 evőkanál olívaolajat, futtassuk meg rajta a hagymákat. Ezután következhet a sűrített paradicsom és a bazsalikom. Jöhetnek a koktél paradicsomok, kevergessük át alaposan a szószt, és tegyünk hozzá 4 evőkanál tésztafőző vizet,ettől még krémesebb lesz. Borítsuk rá a főtt tésztát, keverjük össze, és tálaláskor szórjuk meg parmezánnal és vagy reszelt sajttal. Rögtön jó megenni, amikor frissek az ízek, a paradicsom még roppan, a parmezán már ráolvadt, és az egész valahogy naaaagyon jól esik :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése