2013. november 14., csütörtök

Kenyérsün

Még hónapokkal ezelőtt láttam interneten az ötletet. Ma végre meg is tudtam csinálni, jelen volt mindenki a konyhában, akire szükség volt: sajt, snidling és az elmaradhatatlan krumplis kenyér :)

Hozzávalók:

1 bármilyen kenyér (kerek, hosszúkás, teljes kiőrlésű, vagy 2 napja a kenyértartóban bujkáló delikvens)

2 marék reszelt sajt (ami szimpatikus, lehet több fajta is, vagy csak trappista, ami éppen otthon van)

4 szoba hőmérsékletű evőkanál vaj

1 gerezd fokhagyma

fűszerek (petrezselyem, snidling, kapor, mindegyikből egy-egy kanál, én mirelitet használtam, de legjobb a friss)


só, bors

Elkészítés:

Melegítsük elő a sütőt 180 fokra, légkeverésre. Hosszába és keresztbe vágjuk be a "sün" hátát. Ha ez megvan, a vajat pár másodpercre tegyük a mikróba, hogy picit összeessen, ezután keverjük bele a sót, borsot, fűszereket és nyomjuk bele a gerezd fokhagymát. Keverjük alaposan el, majd a "tüskék" közé dolgozzuk be a fűszervajat. A tetejére is kenjünk, hogy jó ropogósra süljön a kenyér héja. Majd jöhet a sajt, minél több, annál jobb alapon, jusson minden mélyedésbe. Aztán toljuk be a sütőbe, figyelgessük, ha elolvadt a sajt, már ehetjük is. Krémlevesbe kruton helyett, vagy egy bödön saláta mellé vacsira isteni!





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése