2015. június 15., hétfő

Sütőben "rántott" cukkíni

Nagyjából bármilyen rántott zöldséget szeretek, feltéve, ha nem olajos szivacsra emlékeztet az íze. Ez egy reform változat, amit karfiollal is csináltam már többször, az is nagyon nagyon finom. Házi morzsával a legjobb, én most kakukkfüvet, sót, és parmezánt tettem bele, de chilivel is megbolondíthatjuk.

Hozzávalók: (4 főre)


1 nagyobb, vagy 2 kisebb cukkini

1 tojás

kb. fél bögre finomliszt

kb. fél bögre (házi) zsemlemorzsa

3-4 evőkanál reszelt parmezán

só, zöldfűszerek ízlés szerint

olívaolaj

Elkészítés:

Ha házi morzsát csinálunk, csak száraz zsömle/kifli kell, zöldfűszerek és a parmezán, majd ezeket pár perc alatt a késes betéttel felszerelt robotgéppel morzsává változtatjuk. Megéri ezt a pár percet, a zöldségek és a husik is sokkal finomabbak lesznek!

A cukkínit megmossuk, fél centis karikákra vágjuk. 3 tányérban kikészítjük a felvert tojást, a lisztet és a morzsát.
 Alsó-felső sütésre, 190 fokra előmelegítjük a sütőt, és egy kerámia tepsit (vagy fémet) olíva olajjal meglocsolunk (nem kell, hogy ússzon, de egy réteg olaj legyen benne). 
Ezután bepanírozzuk őket, majd szépen a tepsibe tesszük, és amíg szép piros nem lesz, sütjük. Amikor már az alja kapott egy kis színt, meg kell fordítani, had piruljon a teteje is. Érdemes körülbelül 10 percenként forgatni őket, hogy jó  ropogós legyen a bundája. 
Rizzsel, vagy csak magában egy kevés fokhagymás tejföllel érdemes kipróbálni






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése