Hozzávalók: (4 főre)

1 nagyobb, vagy 2 kisebb cukkini
1 tojás
kb. fél bögre finomliszt
kb. fél bögre (házi) zsemlemorzsa
3-4 evőkanál reszelt parmezán
só, zöldfűszerek ízlés szerint
olívaolaj
Elkészítés:
Ha házi morzsát csinálunk, csak száraz zsömle/kifli kell, zöldfűszerek és a parmezán, majd ezeket pár perc alatt a késes betéttel felszerelt robotgéppel morzsává változtatjuk. Megéri ezt a pár percet, a zöldségek és a husik is sokkal finomabbak lesznek!
A cukkínit megmossuk, fél centis karikákra vágjuk. 3 tányérban kikészítjük a felvert tojást, a lisztet és a morzsát.
Alsó-felső sütésre, 190 fokra előmelegítjük a sütőt, és egy kerámia tepsit (vagy fémet) olíva olajjal meglocsolunk (nem kell, hogy ússzon, de egy réteg olaj legyen benne).
Ezután bepanírozzuk őket, majd szépen a tepsibe tesszük, és amíg szép piros nem lesz, sütjük. Amikor már az alja kapott egy kis színt, meg kell fordítani, had piruljon a teteje is. Érdemes körülbelül 10 percenként forgatni őket, hogy jó ropogós legyen a bundája.
Rizzsel, vagy csak magában egy kevés fokhagymás tejföllel érdemes kipróbálni
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése