Így esett, hogy a tonnányi szotyinak ami itthon van, találtam egy remek újjászületési lehetőséget, ezen recept formájában.
Hozzávalók:
140 g napraforgómag
30 g holland kakaó
75 g méz
120 ml tej
vanília aroma, csipet só
Elkészítés:
Újfent a robotgép lesz a főszereplője a receptnek, de mindenek előtt a napraforgómagot egy teflonos serpenyőben meg kell pirítani közepes lángon. Nem szabad, hogy megégjen, mert keserű lesz, csak szép barnás színt kell kapnia (illetve az illatán is érezhető lesz, hogy mikor van készen). Ha ezzel megvagyunk, hagyjuk kihűlni, addig mérjük ki a hozzávalókat.
Ha már szobahőmérsékletű a mag, borítsuk a robotgépbe, és 2-3 percig keverjük a késes betéttel, amíg krémes jelleget ölt. Ezután adjuk hozzá a kakaót, a mézet, tejet, vanília aromát és a csipet sót és újabb 2-4 percig keverjük. Én picit darabosabbra hagytam, de aki a teljesen krémes állagot szereti, keverje tovább. Legfinomabb eperrel, de igazából bármilyen gyümölcs illik hozzá, akár kenyérre kenjük, akár puffasztott rizsre, igazán finom desszert, vagy reggeli lesz.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése