2014. június 30., hétfő

Joghurtos jégkrém

Egy újabb hűsítő finomság, amit pár perc alatt össze lehet dobni:)
Ajánlott beszerezni pár jégkrém formát, hogy egyszerre többféle  is pihenhessen a fagyasztóban...


Hozzávalók:

Joghurtos réteg:

300 g natúr joghurt

2 zacskó vaníliás cukor

1 citrom héja

fél citrom leve

Málnás réteg:

135 g málna

3-4 tk porcukor 

néhány levél menta (elhagyható)

A joghurtos réteg összetevőit összekeverjük, és állni hagyjuk, amíg a gyümölcsös pürét bekeverjük. A málnát megmossuk, majd egy edénybe tesszük a porcukorral és a mentával. Botmixerrel összeturmixoljuk (én hagymavágóban pépesítettem). Majd egy kis szűrő segítségével átnyomkodjuk a pépet, hogy kiszűrjük a magokat és a mentát. Ha végeztünk a jégkrém formába rétegezzük a joghurtot és a gyümölcsöt. Legalább 3 órára a mélyhűtőbe tesszük, de legjobb, ha egy éjszakát pihen. 





                                               






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése