2014. június 30., hétfő

Triplacsokis fagyi

Végre eljött a fagyi szezon, noha a mai nap igen borongósan telt...
Még tegnap böngésztem a sok-sok fagyi recept között a neten, aztán ezekből gyúrtam össze ezt a  változatot (a jövőben várható még néhány variáció, mert nagyon megtetszett az itthoni hűsítő gyártás :) )

Megjegyzés a recepthez: nagyon csokis, nagyon nutellás ezért napjaink Gombóc Artúrjai előnyben vannak!

Hozzávalók: 

150 g nutella

100 g olvasztott csoki (lehet ét, tej, vagy elfekvőben levő bonbon maradék -nekem utóbbi volt, méghozzá a tengeri herkentyű formátumú-)

5 tk holland kakaó

4 dl habtejszín

340 g sűrített tej 

Elkészítés:

Először is a tejszínt a mélyhűtőbe tesszük, hogy alaposan lehűljön. Majd mikróban, vagy vízgőz fölött megolvasztjuk a csokit. Én mikróban, pici tejjel olvasztottam meg, majd hagyjuk kicsit hűlni. Amíg hűl, a kakaót, nutellát és a sűrített tejet robotgéppel kikeverjük. Hozzáadjuk a csokit, majd a hideg tejszínt is, és addig verjük amíg tejföl sűrűségű nem lesz (ez pár perc). Egy zárható műanyag dobozba töltjük, majd legalább 3 órára hűtőbe tesszük (legjobb, ha egész éjszakára bent hagyjuk). Ha megdermedt, akkor rávetjük magunkat :)   






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése