Az utóbbi időben ráakadtam erre a jó kis receptre (az itthoniak örömére), és hűen magamhoz, ez is egyszerű és gyors:)
Vágjunk is bele!
Hozzávalók: ((kb 4-6 főre, attól függ, ki mennyire éhes:D )
1 nagy banán (nem árt, ha kicsit barnább már, mert könnyebben lehet pürésíteni)
2 db tojás
1 csipet só
2 ek cukor (én 1-2 tasak vaníliás cukrot szoktam belerakni, mert szeretem a vaníliát)
4 ek olvasztott vaj (ahogy sikerül kikanyarintani a vajból)
30 dkg liszt
0,5 tasak sütőpor (én van, hogy egészet is belerakok)
4 dl tej ( lehet fele-fele arányban tejszínnel is, de csak tejjel is tökéletes)
vaj a palacsinta sütéséhez
Elkészítés:
Először villával pürésítsük össze egy nagyobb tálban a banánt, majd üssük bele a tálba a tojásokat, a csipet sót, a cukrot és az olvasztott vajat. Keverjük össze alaposan a villával, sűrű masszát fogunk kapni.
Másik tálba keverjük el a lisztet a sütőporral, majd apránként keverjük a lisztet a banános masszához. Ezután óvatosan öntsük hozzá a tejet, és keverjük el csomómentesre, amennyire csak tudjuk. (most már tényleg hasonlítani fog egy jó sűrű palacsintatésztához)
Végül melegítsük fel a palacsintasütőt, rakjunk bele egy kis vajat, ha elolvadt, ugyanúgy,mintha hagyományos palacsintát sütnénk, süssük ki. Hogy semmiképp ne égjen le, mivel vastagabb a tészta, mint az átlag, alacsonyabb hőfokon kell sütni, amíg el nem éri a jó kis barnás színt.
Tulajdonképpen bármivel lehet enni, legyen az lekvár, kakaó, nutella, gyümölcs, tényleg BÁRMI :)
Tipp:
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése