Kedvenc időszakom gyakorlatilag az évben.
Bármilyen formában imádom, itt most egy gyors, tejfölös köntöst kapott.
A legjobb pedig az egészben, hogy rendrakással együtt nem kell hozzá egy óra (ha kibírjuk, hogy nem tesszük hűtőbe).
Hozzávalók (kb. 15 * 25 cm-es jénaihoz)
1 nagy pohár tejföl (lehet 20%-os is)
250 g mascarpone
250 ml tejszín
1 vaníliás cukor
1 zacskó habfixáló
ízlés szerint agave szirup (persze lehet mézet, cukrot vagy édesítőt is használni)
kb 300 g babapiskóta
fél kg érett eper
fél pohár tej
Elkészítés:
A jénaiba öntsünk annyi tejet, ami éppen ellepi, majd tegyünk bele egy réteg piskótát.
A tejszínt a vaníliás cukorral és a fixálóval verjük fel. Egy másik edényben pedig keverjük el a mascarponét a tejföllel és a választott édesítővel. A felvert habot óvatosan forgassuk a mascarponés masszába, majd egy réteget simítsunk a piskóták tetejére. Ha ez megvan, kb. 250 g epret ha kell egy kevés agave sziruppal / cukorral pürésítsük és pöttyözzük be vele a mascarponés krémet a jénaiban, és egy villával "gereblyézzük" át. Jöhet még egy réteg piskóta, pici tejbe akár egyesével is belemárthatjuk, vagy kanállal meglocsolhatjuk őket. Következhet a krém, és a tetejére egy adag eperpüré. Ha kibírjuk, tegyük pár órára hűtőbe, nem árt neki! Friss eperrel tálaljuk:)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése