2016. május 28., szombat

Epermisu

E-P-E-R-S-Z-E-Z-O-N VAN!!! Végre.
Kedvenc időszakom gyakorlatilag az évben.
Bármilyen formában imádom, itt most egy gyors, tejfölös köntöst kapott.
A legjobb pedig az egészben, hogy rendrakással együtt nem kell hozzá egy óra (ha kibírjuk, hogy nem tesszük hűtőbe).

Hozzávalók (kb. 15 * 25 cm-es jénaihoz)

1 nagy pohár tejföl (lehet 20%-os is)

250 g mascarpone

250 ml tejszín

1 vaníliás cukor

1 zacskó habfixáló 

ízlés szerint agave szirup  (persze lehet mézet, cukrot vagy édesítőt is használni)

kb 300 g babapiskóta

fél kg érett eper

fél pohár tej

Elkészítés:

A jénaiba öntsünk annyi tejet, ami éppen ellepi, majd tegyünk bele egy réteg piskótát.
A tejszínt a vaníliás cukorral és a fixálóval verjük fel. Egy másik edényben pedig keverjük el a mascarponét a tejföllel és a választott édesítővel. A felvert habot óvatosan forgassuk a mascarponés masszába, majd egy réteget simítsunk a piskóták tetejére. Ha ez megvan, kb. 250 g epret ha kell egy kevés agave sziruppal / cukorral pürésítsük és pöttyözzük be vele a mascarponés krémet a jénaiban, és egy villával "gereblyézzük" át. Jöhet még egy réteg piskóta, pici tejbe akár egyesével is belemárthatjuk, vagy kanállal meglocsolhatjuk őket. Következhet a krém, és a tetejére egy adag eperpüré. Ha kibírjuk, tegyük pár órára hűtőbe, nem árt neki! Friss eperrel tálaljuk:)






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése