2013. július 22., hétfő

Hűsítő málnakrémleves

Nyár van, nyár...
És bizony meleg van, még a napernyő alatt is. De jön az ebédidő, és ugyan kinek van kedve ilyenkor órákig főzni?!
A világ legegyszerűbb málnakrémlevese ez, utána egy könnyű tésztával, vagy salátával. Mennyei!


Hozzávalók:

300-350 g málna (lehet mirelit is, úgy egyből hideg lesz a leves)

7 dl hideg tej

2 ek méz vagy agávé szirup (ízlés szerint kell a levesbe)

2 ek málnaszörp (nekem volt itthon házi, de elhagyható)

1 tk vaníliaaroma

1 lime reszelt héja (elhagyható)

Elkészítés:

Mindent tegyünk bele a turmixba, 2-3 percig keverjük. Kóstoljuk meg, pótoljuk a mézet, ha nem elég édes. Ezután keverjük át még egyszer. Egy lábasra rakjunk rá egy szűrőt, öntsük rajta át a levest, a málna apró magjaitól jobb időben megszabadulni:)
Ha ez is kész, rakjuk a hűtőbe, vagy együk meg rögtön!



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése